www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

Pearl Izumi P.R.O. Softshell Lobster Glove

De seneste uger har jeg på flere løbeture oplevet ekstremt kolde fingre. Da kulden ikke ser ud til at slippe sit tag lige foreløbig, og jeg har erfaret at frygten for kolde fingre går ud over motivationen, var jeg nødt til at finde en løsning. Jeg har forsøgt mig med de forskellige løbehandsker jeg havde uden at finde en løsning, så i dag stak jeg hovedet forbi cykelhandleren. Min teori var at cykelryttere har mindre bevægelse i fingrene og sidder med dem mere udsat for vind end jeg gør ved løb – så derfor burde noget der kunne holde fingrene varme på cykel være endnu bedre ved løb.

Det mest ekstreme på hylden var Pearl Izumi P.R.O. Softshell Lobster Glove. Handskerne er en slags mellemting mellem luffer og fingerhandsker hvor lille- og ringefinger samt pege- og langefinger holdes sammen hvilket på cyklen giver mulighed for gearskift og bremsegreb, og som jeg erfarede gav mulighed for betjening af knapperne på mit FR310XT ur.

Handskerne rækker et godt stykke op på håndleddet og lukker let til med velcro. Som det ses kunne jeg lige netop have mit ur udenpå handsken, så jeg fik optimal beskyttelse.

Her til eftermiddag løb jeg første tur med de nye handsker – en 18,5 km tur rundt om Brabrand sø – da jeg kom afsted mens solen stadig var oppe var temperaturen ikke så lav som den har været den seneste tid, men med -4,6 grader og windchill på -8 grader var det en god indledende test. Handskerne klarede til fulde testen! Allerede efter 3-4 km var de faktisk næsten for varme og jeg kunne mærke hvordan mine hænder svedte. Jeg frygtede at de fugtige handsker senere ville blive kolde, men varmen forblev der hele vejen hjem.

Update 08.02.2012:
Her til morgen havde jeg så handskerne i brug igen på en transport tur til arbejde. Temperaturen var på -6,7 grader hvilket var lavere end første test i går, men vinden var så svag at der ikke var nogen regulær chilleffekt. Igen var der rigelig varme i handskerne og efter ca. 3 km var hænderne svedige.

Jeg havde i går efter løbeturen blot hængt handskerne op efter brug, men teste lige før sengetid om de var ved at være tørre – jeg erfarede at det langt fra var tilfældet og besluttede derfor at vende vrangen ud så fugten kunne komme væk. De var da også helt tørre inden brug til morgen. Efter brug i dag vendte jeg med det samme vrangen ud på handskerne og på under en time var de tørre.

Ifølge vejrudsigten ser det ud til de helt kolde dage er overstået for denne gang – men får jeg prøvet handskerne under nye forhold opdaterer jeg her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *