www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

Anmeldelse – Inov-8 X Talon 212

Det er nu blevet til ca. 65 km i disse sko fordelt på 3 løbeture i terræn i hhv. Marselisborgskovene og skovene omkring Himmelbjerget. Vi har her at gøre med en virkelig offroad sko – og lige så perfekt og naturligt det føles at løbe i den i terræn lige så mærkeligt føles det når man en sjælden gang skal passere et stykke med asfalt.

Grebet i underlaget er fantastisk og det er ligegyldigt om det drejer sig om grus, skovstier eller sand – på nedløb kan man virkelig give fuld gas, da man kan stole på foden nok skal stå fast i kurver. Når det går opad er det en sand nydelse med skoens lave vægt. Min størrelse UK10 vejer 255g pr. sko hvilket er næsten lige så lidt som et par konkurrence landevejssko.

Til at starte med havde jeg lidt problemer med snørringen som gik op – en dobbelt knude fjernede dog det problem. Det forlyder at slidstyrken på skoene ikke skulle være helt så god som det Salomon leverer, men med kun 65 km er det for tidligt at udtale sig om – jeg regner helt bestemt med at have de har mindst 500 km levetid.

Støddæmpningen i skoen er minimal, så det er vigtigt at man løber på mellem-/forfoden og lader benene optage stød – med klassisk hællanding vil man på hårde stier hurtigt blive ødelagt i ben og ryg!

Jeg har indkøbt skoen med henblik på at bruge den på 2. halvdel af Laugavegur Ultramarathon hvor jeg håber på den lave vægt vil hjælpe mig på de lange flade stræk og på de sidste hårde modbakker. Den længeste af mine træningsture i skoen indtil nu var på ca. 30 km så derved har jeg testet at jeg kan holde til at have skoen på den tid jeg skal på Island.

Update 10.04.2013
Jeg synes jeg skylder en update på denne anmeldelse nu hvor jeg har haft nogen flere kilometer i skoen. Ca 200 km er det nu blevet til – heraf en hel del i konkurrence! På Island var jeg enormt glad for skoen – så meget at jeg faktisk gerne havde haft et par mere så jeg kunne have løbet både første og anden halvdel i modellen. Følingen med underlaget var så god, at jeg på trods af trætte ben, ikke havde tendens til at vrikke om. Det havde jeg ellers på hele første halvdel hvor jeg løb i de noget højere Salomon Speedcross.

Hvis der kan garanteres tørt, hårdt og fast underlag er der måske andre sko der er mere velegnet, men i vådt og blødt føre får man ikke meget bedre fornemmelse for underlaget end med denne sko.

På resultatsiden er dette nok min mest succesfulde sko.  I indtil nu 8 konkurrencer er to 19. pladser ved hhv. DM kort og lang cross de dårligste, mens der på toppen bør nævnes sejr i Salomon Svanninge Trail samt to 2. pladser i afdelingerne i hhv. Rebild og Marbæk i Salomon Trail serien 2012.

Skoen kan selvfølgelig købes hos runforest.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *