Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: No such file or directory in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Uge 33 – der mærkes fremskridt og 2000 km for året rundet! – www.anton-christensen.dk
www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

Uge 33 – der mærkes fremskridt og 2000 km for året rundet!

I uge 33 lykkedes det mig at komme tilbage på sporet med løb alle ugens dage, og dermed kom jeg også op på en ugetotal over de 80 km som den helst skal være på nuværende tidspunkt i marathontræningen. De første dage stod den på roligt løb, men i løbet af ugen kom der både lidt bakkeintervaller og tempoløb ind. Ugen blev sluttet af med trail konkurrence i Rebild Bakker.

I tal så ugens løb således ud:

Mere detaljeret forløb ugen således:

Mandag søgte jeg tilflugt for solen med en rolig tur i skoven. Benene var tunge efter sidste weekends langtur uden vand, men løsnede stille og roligt op efterhånden som jeg kom i gang.

Tirsdag bød på endnu en gang fortræning til DHL stafetten arrangeret af AGF Life. Denne gang mødte næsten 800 løbere op i det gode vejr og fik testet formen på ruten. Efter at have pakket alt sammen blev det til en tur på ruten. Jeg løb den som roligt løb, men løbet progressivt med km-tider på 4:22, 4:20, 4:14, 3:56 og 3:30. Folk der kender ruten ved at det er på 4. km at man løber op af bakken mod væddeløbsbanen, så at jeg kunne holde 3:56 der lover godt.

Onsdag bød på træning med LIFE. For at nyde skoven den sidste tid inden efteråret sætter ind, var træningen flyttet til Hørhaven, hvor der blev budt på bakkeintervaller. For at få nogle km i benene løb jeg frem og tilbage til træning hvilket gav næsten 11 km udover de ca. 6 km under selve træningen. Under træningen tog jeg selv 3 omgang på den ca. 500 m lange meget kuperede rundstrækning – herefter kunne jeg mærke lidt brok fra min achillessene og løb ikke med på den 4. omgang. Hjemad fulgtes jeg med Gitte fra klubben der også træner til Berlin og derfor også havde udnyttet muligheden til lidt ekstra km.

Torsdag vaskede regnen gader og stræder så de kunne være klar til en solrig weekend – i den dejlige kølige luft nuppede jeg ca. 10 km på Brabrandstien med 6 km marathonpace indlagt. På de 6 km holdte jeg 3:57 min/km og endte med en gennemsnitspuls på 75%HRR – det er lige højt nok, men det tilskriver jeg at jeg stadig skal træne noget mere i mit racepace samt at Island stadig sidder lidt i benene.

Fredag var en af de dage hvor der virkelig var brug for løbeturen da jeg kom afsted om eftermiddagen. Lige fra morgenstunden var den ene ting efter den anden gået galt, så jeg trængte til at få klaret hjernen. Jeg havde planlagt en tur ud langs åen, omkring Brabrandsøen og tilbage. Kæresten skulle også løbe – men ikke så langt – det blev klaret ved at hun cyklede med langs åen og stillede cyklen da vi nåede søen og løb med rundt, for så at cykle tilbage igen. Det var virkelig dejligt at få clearet hjernen, og da jeg var tilbage var dagens problemer lagt på hylden, og jeg var klar til en herlig weekend.
I løbet af fredagens løbetur rundede jeg også en års-milepæl – 2000 km blev passeret tidligere end nogensinde før, svarende til et ugegennemsnit på 61,6 km. Det er kun anden gang i mit “løberliv” jeg når dette punkt, som for få år siden virkede fuldstændig urealistisk.

Lørdag morgen var kæresten og jeg igen afsted på hhv. cykel og løb. Jeg skulle have en rolig tur i skoven mens hun sparede benene til trailkonkurrence søndag.

Om eftermiddagen og aftenen var jeg samlet med de gamle drenge fra Malling til de årlige Summergames. Med disciplinsejre i krabbeløbsstafet, kongespil og sækkeløb fik jeg en fin 3. plads og slipper for at skulle huse hverken tabertrold eller pokal det kommende år!
Normalt indeholder summergames en uhæmmet mængde alkohol, men for mit vedkommende blev indtaget i år holdt ret begrænset, da den stod på trailkonkurrence søndag.

Søndag morgen var det afgang mod Rebild Bakker, hvor der ventede endnu en afdeling af Salomon Trail Tour. Allerede ved ankomsten til startområdet kunne vi se at det ville blive en hård tur, hvor bakkerne nok skulle give syre i benene.
På startlisten var Jacob Korsholm, Claus Bech og Kent Olesen, som alle ligger godt til i den samlede stilling som jeg skulle forsøge at slå. Desuden var min klubkammerat fra AGF Anders Konring til start – med hans baggrund fra O-løb regnede jeg ikke med at kunne følge ham, så taktikken var at fokusere på konkurrenterne i den samlede stilling.
Under opvarmningen fik jeg lige snuset lidt til starten på ruten, og fik dermed bekræftet at det ville blive hårdt – desuden lå det klart at det var vigtigt ikke at ligge for langt tilbage når man ramte første stigning/trappe efter ca. 600 m da stien var smal og ikke levnede store muligheder for overhaling.
Løbet blev skudt i gang og da vi løb ind på stigningen lå jeg lige bagved Jacob. 50 højdemeter blev slugt på 400 m og lige efter vi passerede 1 km startede et hidsigt nedløb 1 km. Netop på nedløb plejer jeg at gøre det godt og jeg rykkede da også hurtigt forbi og væk fra Jacob, men kunne slet ikke være med da Anders kom galoperende forbi. Da ruten fladede ud samtidig med vi rundede 2 km lå jeg sammen med en anden løber ca. 10 m bagved en førende gruppe på 3 personer. Jeg var spændt på om nogen fra førergruppen ville dreje fra når kort- og lang rute delte sig efter ca. 2,3 km – det var der ikke, men på det tidspunkt var hullet frem til de forreste lukket, og vi lå nu 5 løbere forrest.
Vi mødte nu dagens anden hårde stigning, som om muligt var endnu stejlere end den første. På denne stigning trak Anders med sit lette løb fra mens jeg uden at forcere kom frem forrest blandt forfølgerne. Efterfølgende kom en række små op- og nedløb og jeg kunne her holde nogenlunde den samme afstand til Anders, mens der blev et par meters spredning mellem os i forfølgergruppen. Ved et 90 graders sving opdagede jeg at Jacob havde løbet sig frem og lå ca. 20 m bagved mig.
Kort efter vi rundede 4 km, var det tid til endnu en af de skrappe stigninger som strakte sig over næsten en km. Jacob havde brugt denne stigning til at lukke hullet, og da vi nåede toppen og samtidig kom ud på en grusvej kom han blæsende forbi og lavede hurtigt et hul på ca. 10-15 meter. Jeg forsøgte ikke umiddelbart at lukke hullet, men da han gik ned i kadance igen, mindskede jeg stille og roligt afstanden igen. På et teknisk stykke i skoven lukkede jeg det sidste af hullet og ved 6 km var jeg tilbage på 2. pladsen.
På et 600 m langt nedløb i skoven lykkedes det mig at åbne et lille hul, så da vi ved 7 km løb ind på en kort men meget stejl stigning havde jeg ca. 20 m ned til Jacob – dem lukkede han dog på stigningen, men stien var for smal til at han kunne overhale og han tabte terræn igen på det efterfølgende nedløb.
Ved 7,5 km ramte vi den sidste stejle stigning, og selvom Jacob igen kom helt op i hælene på mig lykkedes det mig at holde mig foran. På det sidste stykke pressede jeg det sidste ud af benene og holdt mig forrest og kunne med tiden 36:12 løbe ind på 2. pladsen – 7 sekunder foran Jacob og 15 sekunder foran Claus Bech.


2. pladsen indbragte en HP Photosmart 5510 printer/scanner/kopimaskine og en lækker Salomon trøje – printeren er røget til salg på Den blå avis – se her! Jeg har ikke selv brug for den, så den kan forhåbentlig indbringe nogle hundrede kroner.
Selvom det lykkedes mig at slå Jacob i gårsdagens løb, gjorde hans 3. plads, at jeg nu kun i bedste fald har mulighed for at ende på samme pointantal. Da reglerne siger at i tilfælde af pointlighed, afgøres det ved antal deltagelser betyder det at hvis bare Jacob stiller til start en gang mere kan jeg ikke overhale ham. Jeg er dog stadig en seriøs bejler til 2. el. 3. pladsen, og håber de kommende ugers marathon træning, vil gøre mig skarp til konkurrencen i Marbæk 16. september.

Udover løbet fik jeg jeg cyklet til- og fra arbejde 4 gang i løbet af ugen, så det blev til ca. 50 km og 2 timers “gratis” motion. Søndagens løb viste at der efterhånden er lidt fart i benene igen, så jeg ser positivt frem mod Berlin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *