Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: No such file or directory in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Uge 36 – Peak af mængde mod Berlin og PR på halvmarathon – www.anton-christensen.dk
www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

Uge 36 – Peak af mængde mod Berlin og PR på halvmarathon

Ved starten af uge 36 var der 4 uger til marathon i Berlin, og det betyder i de fleste træningsprogrammer at mængden skal peake inden der efterfølgende trappes ned – således var det også for mig. Ugen startede dog ikke så godt ud ift. at nå en høj mængde da benene mandag var ret mærkede af søndagens Marselisløb. Jeg døjer en del med min venstre læg/achillessene og med min store vabel under hælen i tillæg var det forbundet med så meget ømhed at jeg valgte at droppe løbetræningen mandag. Tirsdag var jeg dog i gang igen og med 5 løbepas i løbet af ugen lykkedes det mig at nå en total lige over 92 km.

I tal så ugen således ud:

Mandag var som sagt fridag, så benene fik sig noget tiltrængt hvile.

Tirsdag var jeg tilbage i løbeskoene. Benene føltes meget tunge og de lidt over 14 km rundt i skoven var en kamp at komme igennem. Jeg kan mærke at jeg lige for tiden tærer på det sidste af motivationen, og var det ikke for tankerne på Berlin var jeg nok sprunget over nogle løbepas! På de sidste km af turen fulgtes jeg med herregruppen der skulle træne på Brabrandstien. Her kom jeg lidt op i tempo, og straks trak det i min lægmuskel! De tanker der netop var spirret frem om at jeg godt kunne løbe træningspas med dem, forsvandt dermed hurtigt igen!

Onsdag stod jeg for træningen med LIFE. Jeg løb afsted i god tid og nåede næsten 6 km roligt løb inden selve træningen. Træningen var klapstafet-intervaller – for at antallet gik op løb jeg med. Jeg løb de ca. 550m intervaller i tærskeltempo (ca. 3:35 min/km) men ift. et korrekt udført tærskeltræningspas var mine pauser for lange, så det jeg fik mest ud af i træningen var nok at få lidt tempo i benene, og det gjorde jeg uden at lægmusklen brokkede sig. Totalt med løbetur hjem nåede jeg over 16 km på dagen.

Torsdag måtte jeg igen grave dybt i kassen med motivation for at komme afsted, men alligevel kunne jeg efter turen logge 17 km mere i roligt tempo. Mine ben føltes på denne tur meget tunge og jeg frygtede allerede for fredagens tur.

Frygten for fredagens tur skulle dog vise sig at være ubegrundet. Da jeg først på eftermiddagen begav mig afsted føltes benene meget mere friske og tempoet var markant højere. Jeg havde overvejet at løbe i skoven for at få læ fra den ret kraftige vind, men jeg holdt fast i min oprindelige plan og løb omkring Brabrandsøen. Der var modvind ud og medvind hjem og det afspejlede sig selvfølgelig lidt i km-tiderne. Jeg klarede de 20 km lige under 1½ time og så nu frem til at jeg “blot” skulle gennem søndagens halvmarathon for at ugen var klaret.

Lørdag var transportdag til Sjælland så der fik benene lidt hvile.

Søndag bød så på Powerade københavn halvmarathon, som også var dette års DM. Hanne og jeg var ankom tidligt (ca. 2 timer før start) til startområdet da jeg skulle have mit startnummer af min træner – han valgte så først at dukke op små 35 min før start, så jeg nåede at blive lidt stresset.
Jeg fik da heldigvis mit nummer, fik pakket min bagage sammen og afleveret den, så jeg kunne komme ud og få varmet op. Lægmuskel og vabel krævede begge opvarmning for ikke at genere, og da jeg luntede de første skridt tvivlede jeg en del på det ville gå godt! Efter ca. 1½ km roligt løb løsnede det dog op og jeg kunne stille og roligt sætte mere tempo på min opvarmning. Jeg sluttede af med lidt stræk og smuttede derefter ind i startboksen et par minutter før det hele skulle skydes i gang. Jeg fik lige hilst på et par kendte ansigter og hyggesnakket lidt, inden fokus blev rettet mod løbet da nedtællingen begyndte.

Jeg startede med de øvrige DM-deltagere forrest i feltet og havde dermed ikke nogen problemer med at løbe frit helt fra begyndelsen – faktisk løb jeg lidt for frit og måtte efter 3-400m justere lidt i tempoet for ikke at lægge for hårdt ud. Planen for løbet var at bruge det som forberedelse til Berlin ved at løbe mit forventede marathontempo så jeg kunne se hvordan det passede med pulsen. Målet var derfor at ramme 3:50 min/km – dog 4:00 på de første 3 km for at få en rolig start – det ville give en sluttid på ca. 1:21:30. Jeg ramte dog første km i 3:47 så jeg bestemte mig hurtigt for bare at forsøge at ramme de 3:50 med det samme. Det lykkedes ganske fint – 5 km blev rundet i 19:09, 10 km i 38:30 og 15 km 57:38. Ved ca. 18 km valgte jeg at sætte tempoet op – jeg havde masser af energi i benene og kunne se at jeg havde mulighed for at nå under 1:20 og krydre indsatsen med en PR. Med stor fornøjelse strøg jeg forbi den ene løber efter den anden. 20 km blev rundet i 1:16:12 og frem mod mål øgede jeg yderligere tempoet og jeg løb over målstregen i bruttotiden 1:19:48 (nettotid=PR 1:19:45). PR blev dermed forbedret med 44 sekunder og i DM feltet blev jeg nr. 63 af 343 gennemførende herre og nr. 7 i min aldersklasse. I selve Powerade halvmarathon blev jeg 106 af 7504 deltagere (99 af 4853 herre)

I den kommende uge skruer jeg nok mængden lidt mere ned end træningsprogrammet ellers foreskriver. Jeg vil gerne give lægmuskel og vabel lidt ro til at hele, og så er der også søndag en afdeling af Salomon Trail tour i Esbjerg hvor jeg gerne skulle markere mig godt og få afgjort min placering i den samlede stilling.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *