Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: No such file or directory in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Uge 37 – Massiv nedtrapning og god afslutning på trailserie! – www.anton-christensen.dk
www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

Uge 37 – Massiv nedtrapning og god afslutning på trailserie!

Som jeg har været inde på i de seneste ugeopdateringer er løbemotivationen ved at være lidt slidt, hvilket er helt normalt sidst i en lang træningsperiode. Med 3 uger tilbage til Berlin er jeg gået ind i nedtrapningsperioden, hvor formen ikke rigtig kan forbedre, men det gælder om at få benene gjort friske til det lange løb. Jeg valgte derfor at skære mere af ugens mængde end planlagt i håb om at genoprette motivationen og skåne de småskavanker der ligger og lurer i benene efter mange ugers hård træning. Det blevfor kun til lige godt 40 km løb fordelt på 3 dage. For alligevel at bruge lidt energi blev cyklen brugt alle de 4 dage jeg var på arbejde – det var nu et let valg for bilen var på værksted de 3 af dagene! Med noget marathonpace onsdag og trailkonkurrence søndag kom der dog en del tempo på de relativt få km, så der skal stadig arbejdes på at få benene friske til Berlin.
I tal så ugens løb således ud:

Mandag havde jeg fri fra arbejde. Kæresten og jeg var blevet på Sjælland for søndag aften at kunne nyde bøf og rødvin ovenpå halvmarathon. Et frokostbesøg ved svigerforældrene på vej hjemover gjorde at vi først var hjemme sidst på eftermiddagen og der var ikke mere energi til motion!

Tirsdag havde jeg fødselsdag – med restaurantbesøg og stand-up arrangement om aftenen blev det til endnu en dags pause for løbebenene. Lidt blev benene dog rørt med en cykeltur frem- og tilbage fra arbejde.

Onsdag var jeg afsted som træner for AGF Life. Programmet stod på 3 km tempoløb – jeg kunne derfor selv bruge de 3 km til træning af marathontempo. Med transport, opvarmning og afjog blev det til ca. 12 km. Desuden blev cyklen igen luftet frem og tilbage fra arbejde.

Torsdag var min bil færdig hos mekanikeren, så om eftermiddagen cyklede jeg til Viby for at hente bilen. Jeg parkerede cyklen udenfor mekanikeren og efter at have kør bilen hjem, løb jeg tilbage, hentede cyklen og kørte hjem. Ca. 9 km var løbeturen der gik via Brabrandstien. Cykelturen til mekanikeren gav en “bonus” på ca. 8 km ift. bare at cykle frem og tilbage fra arbejde.

Fredag skulle jeg have løbet lang tur (20-25 km) men motivationen var bare slet ikke til stede da jeg kom drivvåd hjem, efter at være blevet indhentet af en kraftig regnbyge, på cykelturen hjem fra arbejde. Jeg brændte energi af på oprydning og udsmidning det meste af eftermiddagen i stedet.

Lørdag var planlagt som hviledag inden søndagens konkurrence – så denne dag fulgte jeg planen!

Søndag morgen drog Kæresten og jeg sammen med min klubkammerat Mads afsted mod Marbæk v. Esbjerg til endnu en afdeling af Salomon Trail Tour. Den næstsidste i serien og den sidste jeg deltager i, da sidste afdeling falder sammen med Berlin marathon. Inden løbet var vi principielt 5 løbere, der var med i kampen om den samlede stilling og af dem var vi 4 til start i Marbæk, så meget kunne potentielt falde på plads i top 3. Jacob Bang Korsholm har allerede sikret sig den samlede tour sejr, men Mads Karlsson, Kent Nørmark og kunne kæmpe om 2. og 3. pladsen.

De 4 af os hørte umiddelbart også til blandt favoritterne til dagens sejr, men her havde vi også fra startlisten, udpeget nordmanden Sebastian Conrad Håkansson fra Esbjerg Atletik og Motion som en konkurrent der skulle holdes øje med. Mads og jeg løb en sløjfe af rutens første 3-4 km som opvarmning, mens vi lagde diskuterede taktik. De hårde stykker på en teknisk let rute ville blive de 2 stykker på strand i modvind. På de første stykke lå på den første km og her skulle vi bare sikre os vi lå i læ og ikke brugte unødige kræfter. Det andet var fra 8-9 km og skulle der være brug for det, var det her vi skulle prøve at rykke fra vores konkurrenter!

I forhold til andre løb løb i serien jeg har løbet var starten ret rolig. 300m af en fin bred grusvej gav rig mulighed for alle til at finde ind på plads. Herefter fortsatte vi ned på stranden – Sebastian først og Mads, Jacob og jeg lige efter. Sebastian lagde ud i et godt tempo og vi lagde os i læ bag ham. Det tempo Sebastian holdte lavede et lille hul men hverken Mads eller jeg ville lukke det, så lange vi havde styr på Jacob og Kent. Da Kent rykkede forbi og lukkede hullet fulgte vi med og så var vi 5 samlet. Nu ville Sebastian ikke bryde al vinden længere, men det var der heller ikke andre der ville og pludselig stod vi næsten og trippede på stedet – en lidt komisk oplevelse så tidligt i løbet! Sebastian gav sig dog og satte tempo igen og vi andre fulgte med. Strandstykket sluttede med en tur op på den 20 m høje klit. Til Mads og min store overraskelse skilte den lille stigning både Jacob og Kent fra så vi nu var 3 mand forrest med pænt hul. Det skulle udnyttes og på de flade stier med side- og rygvind satte vi et godt tempo, så de i det mindste skulle bruge mange kræfter hvis de skulle lukke hullet. Vi havde Sebastian med, og havde vi skruet tempoet lidt mere op kunne vi nok have sat ham, men planen var jo at gemme rykket til stranden. Tempoet lå mellem 3:30 og 3:40 pr. km hvilket vidner om et ret let “trail” terræn! omkring 6,5 km opdager jeg at Jacob er kommet tilbage så vi nu er 4 i gruppen – det holder dog ikke længe – et par accelerationer gennem nogle sving åbner et hul igen og han har ikke kræfterne til at svare igen.
Accelerationerne giver dog også Sebastian et lille hul ned til Mads og jeg, men med kun 1 km tilbage til vi når stranden er vi stiltiende enige om, der ikke skal bruges kræfter på at lukke det – vi tror på vinden og sandet vil slide ham op!

Nede på stranden skiftes Mads og jeg til at tage føringer – Mads har lidt bedre teknik i sandet end jeg og kan derfor tage lidt længere føringer. Desværre henter vi trods samarbejdet ikke rigtig ind på Sebastian og da strandstykket nærmer sig sin slutning har vi vist begge indstillet os på vi ikke når ham. Oppe på fast underlag igen kommer et stykke med noget af mit favorit terræn – små snørklede stier med masser af rødder og forhindringer! Uden at jeg egentlig rykker falder Mads fra. Ved 10 km kommer jeg ud fra de snørklede stier og kan pludselig se Sebastian forude – han ser efterhånden mærket ud, så jeg prøver at finde kræfter til tempo, men det er ikke meget ekstra jeg kan yde. Afstanden bliver dog lidt efter lidt mindre, og da Sebastian ved 10,4 km er tæt på at misse et sving, kommer jeg pludselig ind på en afstand så det kunne blive spændende igen. De sidste små sving mod mål løber han dog perfekt og jeg har ikke nok i benene til at udfordre mere. Jeg må tage til takke med 2. pladsen. Mads kommer ind som 3’er og Jacob som 4’er. Kent kommer først ind som nummer 6, men da han blev ledt forkert på ruten af en official da han lå klart nr. 5 får han rettet sin placering til en 5. plads.

Resultatet betyder at jeg nu indtager 2. pladsen og Mads 3. pladsen i den samlede stilling. Skal Kent rykke forbi mig, skal han vinde den sidste afdeling, mens en 2. plads vil sende ham forbi Mads. Jeg stiller som tidligere nævnt ikke op i sidste afdeling og Mads regner heller ikke med at deltage. Startlisten til sidste afdeling har dog 2-3 navne som burde være hurtigere end Kent så det ser ret lovende ud for at vi begge kan holde vores placeringer.

På den korte distance snuppede kæresten 1. pladsen – faktisk var hun første person i mål kort før første herre – super sejt løbet. Dermed var bagagerummet godt læsset med præmier på vej mod Aarhus.

 

 

One Comment

  1. 94Malinda siger:

    Hello admin, i must say you have hi quality articles here.
    Your blog should go viral. You need initial traffic only.
    How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *