Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: No such file or directory in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
8 dage til det går løs i Silkeborg og omegn – www.anton-christensen.dk
www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

8 dage til det går løs i Silkeborg og omegn

nxmNu er der kun 8 dage til det går løs med et af årets store mål – Nordisk eXtrem Marathon XT42 i terrænet omkring Silkeborg. 86 deltagere er sammen med mig tilmeldt de ca. 42,2 km trailløb fordelt på 3 etaper. Heraf er ca. 14 kvinder, så jeg har omkring 70 konkurrenter.

Jeg regner med i den kommende weekend at skulle nørde grej for at finde det optimale setup. Selvom jeg på XT42 ikke skal medbringe nær så meget obligatorisk grej på løbeetaperne, forventer jeg stadig at det medbragte skal vægtoptimeres, samtidig med at de 8 kg, der må indleveres til brug i nightcampen skal optimeres til mest mulig komfort.
Til løbet stiller jeg selvfølgelig op for min sponsor www.RunForest.dk som netop har sørget for et par helt nye Inov-8 X-Talon 212 til mig at løbe i. Med det terræn jeg forventer arrangørerne vil byde os, tror jeg ikke der findes en mere optimal sko. Det netop udsendte infomateriale ser lovende ud – især kan jeg godt lide punktet “Vandpassager: På XT42 vil der forekomme passager gennem vand. Vanddybden er dog maksimalt 120 cm” – så selv hvis vejret er godt skal man vist ikke forvente at ankomme tør til nightcampen!

1. etape af løbet starter lørdag d. 25. kl. 16.00 fra Vejlsøhus Hotel og Konferencecenter i Silkeborg. Herfra skal jeg løbe ca. 18 km markeret trail til nightcampen. Kl. 22.15 når det er blevet mørkt, går starten på 2. etape der er ca. 6,2 km med mål tilbage i nightcampen. Efter en forhåbentlig god nats søvn, skal benene kl. 10:00 være klar til sidste etape, der er ca. 18 km trail, med mål tilbage ved Vejlsøhus. Arrangørerne forventer en vindertid på ca. 4 timer, så første løber kan forventes i mål omkring 11:40

Vil man som tilskuer følge løbet live vil rutekortet blive lagt på facebook fra kl. 15:00 og vil også kunne erhverves i startområdet.

Hvad jeg på resultatsiden kan forvente mig af løbet er jeg ikke helt sikker på. Ved et kig på de danskklingende navne på startlisten er det kun Kent Olesen Abrahamsen jeg kender fra topplaceringer i Salomon Trail. På de fleste trails løber jeg fra Kent, men han bliver bedre jo længere og sværere et løb er! Forhåbentlig gør etapeopdelingen at jeg stadig kan have overtaget. En massiv reklamering internationalt har medført nogle udenlandske navne på startlisten – især britiske! Hvad disse kan i den danske natur, må vise sig når vi kommer i gang.
Hvordan jeg taktisk skal løbe løbet har jeg ikke besluttet mig for endnu, men jeg forventer at det nok bliver med et lidt konservativt udlæg, for både at se konkurrenter og rutens sværhedsgrad an.

Info om løbet kan findes på dets hjemmeside og løbende opdateringer kan findes på løbets facebook-side

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *