Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: No such file or directory in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Uge 18 – www.anton-christensen.dk
www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

Uge 18

Mandag eftermiddag
10,0 km roligt løb, 4:12 min/km. En dejlig rolig tur i smukt forsommervejr.

Tirsdag morgen
13,6 km cykel til arbejde

Tirsdag eftermiddag
3,5 km cykel til træning
Træning med AGF Atletik
10,6 km roligt løb, 4:32 min/km. Ovenpå weekendens konkurrencer for flere i klubben stod træningen bare på en rolig tur i skoven.

Onsdag eftermiddag
Træning af AGF Life.
10,8 km restitution med 10 x 200m tempo

Torsdag eftermiddag
Træning med AGF Atletik
4,8 km opvarmning, 4:36 min/km
25 min tempoløb, 3:33 min/km
4,3 km afjog, 4:18 min/km
En rigtig fin gang tempotræning. Ramte 7 km på de 25 minutter, og det lykkedes derfor fint at holde et gennemsnitstempo omkring marathonpace på en varieret rundstrækning.

Fredag morgen
13,4 km cykel til arbejde

Fredag eftermiddag
13,2 km roligt løb, 4:20 min/km
Dejlig løbetur hjem fra arbejde

Lørdag middag
1,9 km opvarmning
Odder Halvmarathon i 1:15:34
1,5 km afjog
For at få en god lang tempotur i marathonpace (3:35 min/km) valgte jeg at deltage i Odder Halvmarathon. Jeg vidste inden løbet at der ville være en mulighed for samtidig at vinde løbet, da de fleste af regionens bedre løbere var enten i Middelfart til DM halvmarathon eller i Hamburg til marathon.
På startstregen var der da også umiddelbart kun to løbere, som jeg ville anse kunne løbe med om sejren. Jacob Korsholm kendte jeg fra nogle dyster i Salomon Trail Tour for et par sæsoner siden, men hans nuværende form kendte jeg ikke. Lars Ejaas løb jeg for kort tid siden mod til sidste afdeling af DuPont løbene – her endte han 34 sekunder efter mig på en tredjeplads.
Fra start gik Lars frem i et tempo der var en anelse hurtigere end hvad jeg havde planlagt – jeg valgte at lægge mig lige bag ham, og forventede at den modvind og de bakker vi ville have på første del af turen helt naturligt ville dæmpe tempoet. Vi startede med 1½ omgang på løbebanen og allerede da vi løb ud fra stadion var Lars og jeg alene i front – Jacob havde åbenbart ikke noget at skyde med denne dag!

I fuld kontrol ved ca. 3 km

I fuld kontrol ved ca. 3 km

Vi rundede 5 km i 17:34 (3:30 min/km) – det var noget hurtigere end planlagt, men jeg havde kun ligget bagved i læ og havde brugt markant færre kræfter end Lars. Tempoet faldt til omkring 3:40 min/km i takt med vi ramte de seriøse stigninger. Et par gange forcerede Lars – hvor vidt det var deciderede ryk for at sætte mig eller bare forsøg på at holde tempoet oppe, ved jeg ikke, men jeg havde ingen problemer med at hænge på. Kort efter 8 km lod det til Lars blev træt af at trække og sænkede tempoet markant – jeg lod mig ikke lokke og holdte mig bagved selvom de næste km blev løbet i 3:51 og 3:46.
10 km blev rundet i 36:00 (3:36 min/km) og vi nærmede os nu punktet (kort før 11 km) hvor vi ville dreje ind i medvind. Kort før svinget gik jeg for første gang foran – jeg havde besluttet at jeg ville prøve et ryk fra front netop i svinget. Som sagt så gjort – jeg skar svinget godt og trykkede på ca. 150 m og lavede dermed et hul på ca. 10 m inden jeg justerede tempoet lidt ned igen. De næste to km steg svagt, men med vinden i ryggen gik tempoet alligevel lidt i vejret og jeg lå omkring 3:30 min/km og hullet ned til Lars forblev ca. 10-20 meter.
Ved 13 km havde jeg nået rutens højeste punkt og da det derefter begyndte at gå nedad steg tempoet også helt naturligt. Ved ca. 14,5 km rammer jeg et meget stejlt nedløb – da jeg ved at nedløb er en af mine forcer vælger jeg at forcere på dette punkt, for at øge hullet, for definitivt at knække Lars. Kort efter rundede jeg 15 km i 53:16 (3:33 min/km) og da jeg kort efter kigger tilbage kan jeg se at hullet er blevet over 100m – nu skal den bare løbes hjem!
Kort før 18 km rammer jeg en gang modvind og mit tempo daler drastisk. Jeg kigger mig over skulderen og kan langt tilbage se Lars. Jeg beroliger mig selv med, at det er mindst lige så hårdt for ham at kæmpe med modvinden, så det er usandsynligt at han henter ind på mig. Stille og roligt kæmper jeg mig mod mål. Jeg runder 20 km i 1:11:31 (3:35 min/km) og på den resterende del af ruten der hhv. går nedad bakke og rundt på stadion holder jeg uden problemer pace og kan løbe i mål i 1:15:34 (3:35 min/km) lidt over et minut foran Lars. Jacob kommer ind på 3. pladsen 4:17 efter mig!

Jeg bliver taget imod i målet af min dejlige kæreste som ca. ti minutter tidligere er løbet i mål som vinder af kvindernes 14 km distance!

Søndag eftermiddag
3,1 km restitution, 4:53 min/km. Skulle blot lige have løsnet benene op efter gårsdagens halvmarathon.

Resume
88,6 km i 4:16 min/km. En TRIMP-værdi på 709 (+1,0%) er en minimal forøgelse af belastningen. Her kommer TRIMP-værdien virkelig til sin ret i vurderingen af progression. Havde jeg kigget udelukkende på km havde jeg haft en forøgelse på 12,4 km (+16,3%) – det er unægtelig en forskel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *