Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: No such file or directory in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /var/www/anton-christensen.dk/public_html/wordpress/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152
Nykredit Aarhus City Halvmarathon – www.anton-christensen.dk
www.anton-christensen.dk Rotating Header Image

Nykredit Aarhus City Halvmarathon

Efter første år at have løbet fartholder, og sidste år misset løbet pga. en anden konkurrence, skulle jeg i år for første gang, for alvor løbe med i hvad der, på kun tre år har udviklet sig til Danmarks største halvmarathon.

Målsætningen fra min side var klar inden løbet – en tid under 1:15 og en placering i top 20, da denne kombination ville indbringe tidsbonus på 1000 kr fra arrangørerne. Efter at have løbet PR i 1:12 på distancen til VM i københavn tidligere på året, burde det bestemt være muligt omend ruten i Aarhus pga. bakker og sving slet ikke kan måle sig i hurtighed med den i København. Yderligere bestod min “opladning” til løbet af tre dages super underholdende, men også meget hårdt arbejde med afvikling af løbsmesse, børneløb m.m. som optakt til løbet. Jeg følte mig dog rimelig klar og selvsikker da Hanne og jeg om morgenen drog mod starten.
Vi parkerede på Langenæs, og mens Hanne der skulle opleve løbet som tilskuer gik det sidste stykke, brugte jeg de ca. 1½ km til at jogge benene i gang. Inde i startområdet mødte jeg Ulrik Roos og et par andre løbere fra 1900 som jeg vidste løb efter samme mål, og havde aftalt med at danne gruppe så længe som mulig. Efter nogle ture op og ned af Frederiks Allé med nogle stigningsløb var vi klar til at gå i startboksen.

Starten er gået

Starten er gået

Med min placering helt oppe foran i startfeltet, var det ikke noget problem at komme ind i en rytme med det samme, og vores gruppe, suppleret med 10-15 øvrige løbere blev hurtigt dannet. Da også placeringen var et issue, havde jeg fokus på hvor mange der, kom afsted foran vores gruppe, mens jeg stadig havde dem i sigte. Efter første kilometer hvor folk nogenlunde havde fundet deres plads lå der 9-10 løbere foran vores gruppe, hvilket var nogenlunde som jeg havde forventet.
Samarbejdet i gruppen fungerede fint – det aftalte pace på 3:30 (svarende til en tid på 1:13:51) løb vi en anelse hurtigere end de første 3 km, men på den 4. km op langs Den Gamle By og af Vestre Ringgade gik tempoet naturligt ned. 5 km mærket blev rundet i 17:36 – 6 sekunder efter planen, men stadig med en god margen til min målsætning!

De næste kilometer snørklede sig gennem den indre by, hvor der var mødt rigtig mange tilskuere op, og man skulle passe på ikke at blive grebet af stemningen og løbe for hurtigt. Jeg lod Ulrik styre tempoet og lagde mig bevidst lidt længere nede i gruppen, som talte ca. 20 mand, end jeg havde gjort i København. Her var god læ på de stykker hvor vinden blev fanget mellem husene og dermed gav lidt modstand!

Ud til 5 km er Jesper Fauerschou med til at trække gruppen.

Ud til 5 km er Jesper Fauerschou med til at trække gruppen.

Åbenbart havde Ulrik alligevel lidt svært ved at holde pace oppe, for ved 10 km, der blev rundet efter at have været en tur ude ved de nye bebyggelser på havnen, sagde tiden 35:26 – så vi havde smidt yderligere 20 sekunder. Det var dog ikke noget at være meget nervøs for endnu!

Efter endnu en sløjfe op gennem midtbyen og tilskuerhavet, løb vi ud af Spanien og Strandvejen mod stadion. Jeg havde egentlig forventet at vi havde haft medvind her, men den viste sig at være imod os. Jeg kunne se vores pace gik ned, så jeg trak frem foran for at hjælpe Ulrik med at holde gruppen i gang. Folk var begyndt at falde fra da vi nærmede os 15 km ved stadion, men der var stadig 15-18 løbere i gruppen og ca. 10-11 foran, så skulle målsætningen holdes var det ikke tid til at slappe af. 15 km rundede vi i 53:04 – 34 sekunder efter planen, og jeg havde dermed under 30 sekunder tilbage i “banken” for at nå mit mål!

Jeg valgte at sætte tempo på med det samme. Resulterende i en kilometer på 3:20 og at gruppen blev sprængt.  Jeg havde følgeskab af en enkelt løber, men var indstillet på at nu måtte jeg selv gøre arbejdet færdigt! Jeg fik fundet tempo lige omkring de 3:30 lige indtil jeg ramte stigningen op fra Strandvejen af Marselisboulevard og videre af Hans Broges Gade, hvor vi tilmed blev tildelt en gang modvind. 4-5 løbere bagfra kom op, men alle løb nu deres eget pace og der var ingen gruppedannelse. 20 km blev rundet i 1:10:31 – så jeg havde hentet 3 af de tabte sekunder og havde hele 4:29 til at løbe de sidste 1,1 km. Hovedet prøvede at regne ud hvad det var for et pace, men det kunne det ikke – men jeg vidste at det var tilpas god tid til at bare jeg blev ved at presse på, så ville jeg nå mit mål.

Der gives alt for at nå målsætningen.

Der gives alt for at nå målsætningen.

1:14:22 sagde tiden da jeg løb over målstregen. Placeringen var nr. 16 – så mission completed with succes! Jeg måtte dog erkende at det var noget hårdere end jeg havde forventet det ville blive, og jeg pressede mig selv langt mere end jeg havde gjort i København.
Jeg håber der bliver tid til endnu et hurtigt halvmarathon sidst på året hvor jeg vil forsøge om jeg kan presse PR et stykke længere ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *